Брзином до звезда

Српски атлетски савез је пре скоро деценију покренуо пројекат са само једним циљем: да што више основаца и то они млађег узраста на атлетској стази покажу колико су заиста брзи. У складу са идејом пројекат је назван „Брзином до звезда“ и за седам година, колико се континуирано организује, израстао је у најмасовнију манифестацију школског спорта. До краја јуна, када је планирано финале овогодишњег такмичења, стазу дугу 30 метара претрчаће 6 400 малишана из више од 400 основних школа из целе републике. Најбржих 8 дечака и 8 девојчица из сваке општине надметаће се у финалној трци на 50 метара за титулу најбржег ученика трећег или четвртог разреда, али и за вредне награде себи и својој школи.

И наравно, какво би то велико атлетско такмичење било без представника Ћуприје. На општинском такмичењу одржаном у хали СРЦ „Ада“, основци три градске школе трчали су за пролаз даље  и, разуме се, за престижно место „најбрже“ школе. Победили су Николина Јовановић и Јован Јовановић, ученици Основне школе „Ђура Јакшић“. Уз њих двоје Ћуприју ће на републичком такмичењу представљати  још седам девојчица и исто толико дечака из три ћупријске основне школе.

Уз организатора, Српски атлетски савез и Теленор, као генералног покровитеља за одличну организацију манефестације побринули су се и Спортски савез општине и ОАК „Морава“.