Братски односи братских народа: Братимили се и риболовци Добоја и Ћуприје

У присуству челника Ћуприје и Добоја, Споразум о братимљењу данас су у згради Општинске управе потписали Слободан Малинић, председник Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар” из Ћуприје и Ратко Богдановић, председник Спортско-риболовног друштва “Босна” из Добоја.

Ћуприја обележила свој празник

Свечаном седницом СО којој су присуствовали представници државних органа, гости из братског Добоја, делегације суседних градова и општина, у сали ШОМО „Душан Сковран“  обележен је  Дан општине и 77-а годишњица ослобођења Ћуприје у Другом светском рату.

Отворена изложба слика Боже Илића

„Божа Илић је један од најзначајнијих српских сликара 20. века и слободно можемо да кажемо да он, по квалитету свог рада и уметничког изражаја, може да стане раме уз раме Коњовићем, Шумановићем, Надеждом Петровић, Пајом Јовановићем, Урошем Предићем, мада се Илић бавио другачијим стилом у сликарству, али је – због стицаја околности и политичких збивања у тадашњој Југославији – скрајнут после Резолуције ИБ“, рекао је синоћ директор Музеја „Хореум Марги – Равно“ Новак Новаковић отварајући још једну изложбу из серије „Великани српске уметности 20. века“, која се од 2015. године организује у оквиру 13. октобра – Дана општине Ћуприја.

Скупштина општине: Данило Цицмил почасни грађанин Ћуприје

Поводом Дана општине Ћуприја 13. oктобра, одлуком коју је на данашњој седници донела Скупштина општине Ћуприја, звање почасног грађанина додељено је Данилу Цицмилу, саветнику председника Републике Србије за инвестиције. Како стоји у образложењу одлуке, Цицмил је највеће признање Општине Ћуприја добио за „допринос јачању, унапређењу и развоју привредно-економских резултата општине Ћуприја“.

Сарадња са локалним самоуправама на пројекту за подршку деци из осетљивих група у преласку у средњу школу

У петак, 8. октобра, потписан је Меморандум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалних самоуправа Алексинца, Бечеја, Бора, Жабља, Књажевца, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Сурдулице и Ћуприје, Дечије фондације Песталоци и Центра за образовне политике.

Вести