Општина Ћуприја добила пет милиона динара за субвенционисање уградње соларних панела

Министарсто рударства и енергетике доделило је Општини Ћуприја пет милиона динара на јавном позиву за субвенционисање уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе. Финансирање овог програма енергетске санације породичних кућа, који спроводе јединице локалне самоуправе као и градске општипе, ићи ће по истом моделу као и у случају јавног позива за замену столарије, што значи да 50 одсто новца обезбеђују јединице локалне самоуправе и Министарство, а 50 одсто плаћају сами грађани.

Данас се навршавају 103 године од ослобођења Ћуприје у Великом рату

Поменом и полагањем венаца на споменик палим борцима у ослободилачким ратовима од 1912. до 1918 године, обележене су 103 године од ослобођења Ћуприје у Првом светском рату. Венце су положили председник Општине Ћуприја Јовица Антић, представници Војске Србије и представници ћупријског СУБНОР-а.

Већници сагласни са изменама финансијских планова индиректних корисника; Црква Светог Ђорђа добија милион динара за поплочавање дворишта

Чланови Општинског већа, на 47. редовној седници, превасходно су се бавили темама које су свој узрок имале у недавном ребалансу општинског буџета, па је тако данас требало разматрати измењене финансијске планове тринаест индиректних корисника, међу којима су биле месне заједнице Сење, Крушар и Церница, затим школа „Душан Сковран“, Гимназија, Медицинска и Техничка школа, „Ђура Јакшић“ и „13. октобар“, као и Предшколска установа „Дечја радост“, заједно са установама за културу и спорт и библиотеком. Присутни већници дали су сагласност на измене свих тринаест финансијских планова, који су, како је констатовано, у складу са Одлуком о буџету општине Ћуприја за 2021. годину.

Почела вакцинација против сезонског грипа

Завод за јавно здравље у Ћуприји добио је 9 700 доза вакцина против сезонског грипа за шест локалних самоуправа Поморавског округа а од тог броја за Дом здравља у Ћуприји одређено је 1 250 вакцина.
Вакцину против сезонског грипа грађани у Ћуприји могу примати сваког радног дана и суботом, у времену од 8 до 14 сати, у просторијама Дома здравља.

Демографија је национално питање број један!

„Само три општине у Србији имају позитиван природни прираштај! Морамо да нађемо начин да зауставимо овај тренд, а онда ћемо да поправљамо. Питање демографије је национално питање број један“, изјавила је данас у Ћуприји Милка Миловановић Минић, државна секретарка Министарства за бригу о породици и демографију, додавши да су се у Србији родиле 594 бебе мање у првих осам месеци ове него у истом периоду прошле године, а да „нам је стопа смртности веома висока – 11,6 одсто!“.

Братски односи братских народа: Братимили се и риболовци Добоја и Ћуприје

У присуству челника Ћуприје и Добоја, Споразум о братимљењу данас су у згради Општинске управе потписали Слободан Малинић, председник Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар” из Ћуприје и Ратко Богдановић, председник Спортско-риболовног друштва “Босна” из Добоја.

Вести