“SMP Automotive” и званично отворен у зони „Добричево“: „Поносни на то што смо део Србије“

„Када сам улазила у фабрику, видела сам натпис „Поносни на то што смо део Србије“. Ја хоћу да вам кажем данас да смо поносни на то што вас имамо у Србији и хвала вам за све што сте урадили за моју и за нашу земљу“, рекла је данас у новој индустријској зони у Добричеву премијерка Ана Брнабић обраћајући се присутнима на званичном отварању фабрике “SMP Automotive”.

Данас је 25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама

Насиље над женама и девојкама једно је од најраспрострањенијих, најупорнијих и најразорнијих кршења људских права у свету и остаје углавном непријављено због некажњивости, тишине, стигме и срама који се везује за њега.
Манифестује се у физичком, сексуалном и психолошком облику, укључујући: насиље од стране интимних партнера (насиље, психолошко злостављање, силовање у браку); сексуално насиље и узнемиравање (силовање, принудни сексуални чинови, нежељени сексуални чин, сексуално злостављање деце, присилни брак, узнемиравање на улици, сајбер узнемиравање); трговина људима (ропство, сексуално искоришћавање); сакаћење женских гениталија и дечји брак.

Обавештења

Вести