Одлична вест за Ћуприју: Атлетски центар ће бити база за учеснике Светског првенства 2022

Пре само четири дана српски медији пренели су вест да је Београд успео да добије организацију Светског првенства у атлетици 2022. године. Како ће ово дворанско првенство најбољих светских атлетичара подразумевати и постојање адекватних база са врхунском атлетском логистиком, у Ћуприји је са посебном радошћу примљена вест да ће први потпредседник Светске атлетске федерације Сегеј Бубка данас да дође у посету ћупријском атлетском стадиону у изградњи. Јер, како је током посете и потврђено, база за припрему и аклиматизацију атлетских шампиона 2022. године биће управо у Ћуприји!

Потписан уговор о превозу путника: конзорцијум повезује сеоска насеља са Ћупријом

Дејан Шувајла, заступник конзорцијума који предводи Привредно друштво „Еуро-лин“ и Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја, потписали су данас Јавни уговор о поверавању обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији општине Ћуприја. Како је председник Ерић истакао обраћајући се новинарима одмах после парафирања уговора, конзорцијум који чине параћински превозник и „Мото-боем транс“ из Неготина понудио је знатно нижу цену него „Кавим-Јединство“ из Врања, други учесник недавно окончаног концесионог надметања. Тако је конзорцијум послао понуду од 65 динара по пређеном километру, док је врањско „Кавим-Јединство“ цену пређеног километра изразило са 135 динара.

Усвојен План детаљне регулације за „Индустријски парк Добричево“ – „зелено светло“ за индустријску производњу на 500 хектара

– У протеклој години смо радили на изради Плана детаљне регулације за „Индустријски парк Добричево“ и то ствара услове за развој не само Ћуприје већ и целог Поморавског округа, јер ћемо имати највећу индустријску зону у централном делу Србије, и то на самом Коридору 10. На овом пројекту заједно смо радили са Владом Републике Србије, а још пре пар година, после презентовања прве 3Д анимације Влади и Кабинету председника Александра Вучића, добили смо од њих апсолутну подршку да наставимо да радимо на овом индустријском парку: прво да радимо на изради плана детаљне регулације а касније и на пројектовању за комунално и инфраструктурно опремање. Ово је велики корак, осим што ћемо да упослимо наше Ћупричане, упослићемо и Параћинце и Јагодинце, можда и људе из Баточине, Лапова, Велике Плане, доле до Алексинца, можда чак и људе из Крагујевца и Крушевца – рекао је медијима Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја, говорећи о значају Плана детаљне регулације за „Индустријски парк Добричево“, документа који је данас усвојен на 34. редовној седници Скупштине општине Ћуприја.

У корак са светским тенденцијама: Виртуелна изложба крајем године!

Прес конференција реализована у оквиру пројекта „Изложба проширене стварности античког града Хореум Марги“, који финансира Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, а чији је носилац  Општина Ћуприја у сарадњи са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља, одржана је данас у простору Музеја „Хореум Марги-Равно“ у Ћуприји. Како је новинарима још једном потврђено, резултати досадашњих археолошких истраживања римског града „Хореум Марги“ биће презентовани крајем ове године на изложби проширене реалности. Ова виртуелна поставка ће тада моћи да се погледа на јединствен начин: активирањем апликације за мобилне телефоне, и то на неколико тачака у граду.

Велико признање: Ћуприја и званично општина по мери привреде

Мрежа за повољно пословно окружење у југоисточној Европи уручила је данас у Будви представницима 17 градова и општина из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе сертификате да су „по мери привреде“, саопштила је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД). Међу овогодишњим добитницима сертификата је и општина Ћуприја, која је тако званично постала тек једна од 10 локалних самоуправа у Србији „са повољним пословним окружењем“. У име општине Ћуприја, на међународној Конференцији о економији, сертификат БФЦ СЕЕ у Будви примио је мр Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја.

Ћуприја креће у мапирање инвестиционих локација

„Читав пројекат се заснива на томе да се прикупе основни подаци  и да се они пренесу на дигиталну платформу. Касније можемо да додамо остале податке. Морам да кажем да сте ви ушли у ових једанаест општина и да то мора да вам инпонује јер је била велика заинтересованост локалних самоуправа за овај пројекат. Како волим да кажем, Србија сада гледа у вас, јер како се ви будете показали у овом пројекту, како будете представили ваше инвестиционе потенцијале – а имате добре потенцијале – на основу ваших искустава ћете касније, као регионални центар, да покажете осталим општинама и градовима како се то ради“, рекла је данас у Ћуприји др Марина Јовановић-Миленковић из Републичког геодетског завода, говорећи на састанку уприличеном поводом почетка рада на пројекту “Унапређење пословне климе у Србији”.

Вести

Конкурси