Вакцинација без заказивања: Апел грађанима да не праве гужве; поједностављена имунизација ће бити вршена све док то буде било потребно

Процес имунизације на територији наше општине је убрзан. Вакцинација без заказивања по селима се обавља по утврђеном редоследу, а тимови за имунизацију се од данас налазе у Исакову. Такође од данас, грађани без икаквог заказивања радним данима могу да се вакцинишу и на пункту у Дому здравља, каже Јадранка Ђорђевић, координаторка за вакцинисање у општини Ћуприја.

Јадранка Ђорђевић истиче да је данас било много људи који су у ћупријском Дому здравља желели да приме вакцину без заказивања и апелује на Ћупричане да не праве непотребне гужве на вакциналном пункту, јер ће се на овај начин – без заказаног термина – имунизација вршити све док то буде било потребно.

Треба рећи и да је број вакцина којима општина располаже на дневном нивоу ограничен због технологије чувања цепива, а да и Општина Ћуприја и Завод за јавно здравље „Поморавље“ већ чине све да се обезбеди више од 70 доза кинеског „Синофарма“, колико је тренутно на располагању за сутрашњу имунизацију без заказивања на пункту у Дому здравља у Ћуприји. Већ од понедељка, када се после викенд паузе буде наставило са вакцинисањем грађана без заказаног термина, требало би да на располагању буде бар нешто већи број доза, поручују надлежни.

Додајмо да је закључно са јучерашњим даном, на пунктовима у општини Ћуприја аплицирано укупно 10 386 доза вакцина. Тренд пораста броја датих вакцина последњих дана само може да радује, јер нам даје за право да верујемо како ћемо ускоро да имамо много бољу епидемиолошку ситуацију.