Нове идеје по мери заједнице

Програм  Swiss PRO  организује свечану доделу сертификата за успешну реализацију социјално-иновативних пројеката локалних самоуправа у партнерству са организацијама цивилног друштва у оквирују јавног позива „Нове идеје по мери заједнице“.

Уз поштовање свих прописаних мера догађај ће бити одржан у четвртак 10. јуна, са почетком у 12 часова у просторијама  Академије васпитачко- струковних студија (Висока медицинска школа). Учесницима  догађаја обратиће се: Мирјана Ћојбашић, помоћница министарке за рад, запошљавање,борачка и социјална питања, Рихард Коли, шеф канцеларије за развој и сарадњу Амбасаде Швајцарске, Марко Вујачић, шеф програма Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), Јовица Антић, председник Општине Ћуприја и Ана Недељковић Беља, национална менаџерка програма Свис Про. Поред представљања резултата осам подржаних пројеката биће презентовани и примери добре праксе у сарадњи локалних самоуправа и цивилног друштва. Догађају ће присуствовати представници Власотинца, Зајечара, Ивањице, Неготина, Новог Пазара, Рашке, Смедерева ,Ћуприје и партнерских организација.

Влада Швајцарске, преко програма Свис ПРО пружа посебну подршку за унапређење социјалне укључености и побољшање положаја рањивих група у локалним заједницама, чему су велики допринос дали и резултати осам пројеката спроведених у оквиру овог јавног позива. На догађају ће бити речи о значају овакве подршке како за развој локалних заједница, тако и за примену конкретних мера социјалне укључености на локалном нивоу.Овај догађај се реализује у оквиру програма „ Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености-Свис ПРО“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).