Одржане 76. уличне трке: Вид Ботолин победник у сениорској конкуренцији

Вид Ботолин, деветнаестогодишњи атлетичар цељског „Кладивара“, победник је главне трке „Мирослав Трле Павловић”, која је била круна 76. уличних трка у Ћуприји.

Треће место у трци сениора заузео је Иван Андрејев из Бугарске, други је био Милош Малешевић, а први у конкуренцији старијих јуниора Вид Ботолин, који је вечерас фактички забележио двоструку победу на најстаријим уличним тркама у Европи.

Једна од позитивнијих страна 76. уличних трка Меморијал „Александар Петровић“, како се ова манифестација и званично назива, представљало је учешће великог броја девојчица и дечака, ученика ћупријских основних школа, који, како неко примети, представљају базу и за атлетику, али и за ћупријски спорт уопште.

“Стварамо услове за нове шампионе”, рекао је председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић на церемонији додела медаља и пехара најбољима у главној трци, још једном подсетивши да „вечерас први пут организујемо ову манифестацију без Вере Николић“, која је на много начина заслужна што се Ћуприја и инфраструктурално враћа на челне позиције српске атлетике.

Што се тиче осталих вечерашњих резултата, још једном је у трци старијих јуниорки на 1500 метара одлична била Саима Мурић из Новог Пазара, а када причамо о јуниорима, вреди поменути и победу седамнаестогодишњег Суботичанина Дариа Башић Палковића и треће место Ћупричанина Алексе Милановића, који се после болести и лошег периода полако враћа међу најперспективније српске атлетичаре.

Саму манифестацију отворио је Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја, који је обећао да ће локална самоуправа предузети све да Ћуприја поново буде у врху српске али и регионалне атлетике, а међу посебним званицама у центру Ћуприје вечерас су се нашли и Дане Корица, Марцел Вучетић, Един Зукорлић, Зора Томецић, Дејан Пајкић…

На крају рецимо и то да ни актуелна пандемија ни лоши временски услови нису спречили доласке такмичара из Словеније, Хрватске и Бугарске у Ћуприју, па су и 76. уличне трке имале међународни карактер, захваљујући пре свих, треба то подвући, званичној атлетској легенди Драгану Здравковићу.