Отворен јавни позив „Србија и ЕУ: Опрема за привреду“

 

Министарство привреде расписало је јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру програма „Србија и ЕУ: опрема за привреду“. Ове године програм, који се у континуитету реализује од 2015 године подржала је и Европска унија. Предузетницима, задругама, микро и малим предузећима ове године је на располагању 3, 1 милијарда динара, а највећи део те суме, 2, 9 милијарди обезбедило је Министарство привреде.

Позив је отворен за сва микро, мала предузећа, предузетнике и задруге који се баве производном делатношћу и успешно послују најмање две године. Програм омогућава добијање бесповратних средстава за набавку  нове опреме у износу до 25% нето набавне цене и финансирање остатка средстава уз повољно кредитирање преко партнерских банака и лизинг компанија, са само 5 одсто сопственог учешћа.

Јавни позив отворен је до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 31.12.2022 године. Све  потребне информације за учешће на  Јавном позиву као и списак парнерских банака и лизинг компанија могу се наћи на интернет презентацији www preduzetnistvo.gov.rs и на сајтовима Министарства привреде и Развојне агенције Србије.