Представљен акциони план за реконструкцију Дома културе у Супској – радови почињу на јесен

Представници Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) посетили су данас Општину Ћуприја, где су са челницима локалне самоуправе и партнерима на пројекту разрадили активности на спровођењу акционог плана у вези са предстојећом реконструкцијом Дома културе у Супској.

Подсетимо, Општина Ћуприја ће, уз подршку Европске уније, реализовати пројекат „Реконструкција и адаптација зграде Месне заједнице у селу Супска“. Бесповратна средства у висини од 157.822 евра обезбеђена су преко програма

Европске уније за локални развој (ЕУ ПРО Плус), који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Укупна вредност реконструкције зграде Месне заједнице Супска, сеоске амбуланте и Дома културе, који се налазе у том објекту, износиће 278.683 евра. Разлику између донираних средстава и вредности целог посла сопственим средствима покриће Општина Ћуприја.

Реализацијом овог пројекта биће побољшани услови за пружање медицинских услуга и организовања друштвених и културних активности за 1.662 житеља Супске, укључујући и чланове локалних шаховских, културних и уметничких друштава.