СВЕЧАНО ОТВОРЕН АТЛЕТСКИ СТАДИОН „АЛЕКСАНДАР-АЦА ПЕТРОВИЋ“

 

Један атлетски сан је остварен.  Деценијски сан Александра Петровића, Вере Николић, Драгана Здравковића, Зоре Томецић, Снежане Пајкић  данас је постао стварност. Нећу рећи самоЋуприја већ и Србија  су добили модеран атлетски стадион  и ми га данас предајемо будућим атлетским шампионима. Овим речима се Нинослав Ерић, председник Скупштине општине Ћуприја обратио присутнима  на свечаном отварању стадиона који од данас носи име Александра- Аце Петровића, човека који је несумњиво најзаслужнији што уз име Ћуприје  већ годинама стоји синоним град атлетике. Подсетивши да је изградња стадиона била обавеза према атлетским легендама Ерић је подвукао и велико разумевање и  функционера Српског атлетског савеза и Републичке дирекције за имовину.Уз њихову помоћ Ћуприја је изградила атлетски стадион, али на њихово разумевање и помоћ Ћуприја може да рачуна  и када је у питању други део пројекта, а то је изградња атлетске дворане.

Свечаност отварања атлетског стадиона започела је минутом ћутања Вери Николић, највећој атлетској шампионки коју је ова земља имала. Након тога присутнима се обратио Дејан Ћасић, син преминуле шампионке и  уз захвалност породице што ће главна трка на митингу носити име Вера Николић истакао да је његова мајка најкраћи део живота провела у Ћуприји, али да је свугде истицала да је она пре свега Ћупричанка.

Слободан Бранковић, директор атлетског савеза, чести и драги гост и почасни грађанин Ћуприје уз констатацију да је изградња стадиона велики дан за српску атлетику  подсетио је да је Ћуприја извршила свој део посла и у потпуности сама финансирала изградњу стадиона. Други део, изградња атлетске дворане је обавеза државе а да ће то бити урађено гаранције је дао лично Председник Републике, тако да нема сумње да ће Ћуприја врло брзо добити атлетски комплекс  по свим светским атлетским стандардима- рекао је Бранковић. Са њим се слаже и Веселин Јевросимовић, председник Српског атлетског савеза. Подвлачи да  ако је један град заслужио да добије савремен атлетски комплекс онда је то Ћуприја.

Спортски део свечаности  обогатили су у  четири трке одличним резулатима атлетичари и атлетичарке па је по речима Драгана Здравковића и поред тога што им време није ишло на руку остварено десетак одличних времена. У меморијалној трци Вера Николић на 800 метара победила је Марија Стамболић, атлетичарка Омладинског атлетског клуба Београд из Београда, у трци жена на 1500 метара најбоља је била  Марсела Гудић, гошћа из Крижеваца у Хрватској. У трци мушкараца  на 1500 метара није било дилеме. Победио је, најбољи српски средњопругаш, Елзан Бибић, атлетичарНовог Пазара, док је на 3000 метара победник био МилоМалешевић, атлетичар АК Инђија из Инђије.