КЉУЧЕВИ ГРАДА У ПРАВЕ РУКЕ

Горану Весићу, министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у прелазној Влади Републике Србије данас су уручени кључеви града и признање почасног грађанина Ћуприје која су му додељена 13. октобра на свечаној седници Скупштине општине. Пре посете општини министар Весић је обишао радове на деоници пута Ћуприја- Крушар и за наредну годину најавио неколико капиталних пројеката за општину Ћуприја ,а  које ће се финансирати из државног буџета. То се пре свега односи на почетак изградње новог моста преко Велике Мораве, изградњу нове железничке станице на траси брзе пруге Београд-Ниш, изградњу канализационе мреже у Терековом и насељу Минел и комплетну реконструкцију пута Гиље-Варварин.

Уручујући признање министру Весићу, Нинослав Ерић је изразио лично задовољство што највеће  градско признање одлази у руке човека који је показао много више разумевања за проблеме локалних самоуправа. „Захваљујући највише министру Весићу Ћуприја ће добити нову железничку станицу које није било у пројектима брзе пруге од Београда до Ниша. Он је разумео колико ће та пруга значити за нашу индустријску зону, за нове инвестиције“- рекао је Ерић.

Захваљујући се на признању Горан Весић је  подвукао да је улагање у саобраћајнице и друге инфраструктурне пројекте широм Србије пример  праве децентрализације, јер нови путеви и пруге доводе инвеститоре, подижу фабрике, а онда људи желе да остану у својим срединама. Најављујући почетак радова на брзој прузи Београд-Ниш за наредну годину Весић је рекао да ће Ћуприја добити најмодернију железничку станицу и да ће Београд бити далеко тек један сат вожње. За наредну годину предвиђен је и почетак изградње новог моста, а радове ће комплетно финансирати Краљевина Шпанија. Када је реч о путној инфраструктури министар Весић је нагласио да ће ове године у Ћуприји бити завршена рехабилитација 36 километара регионалних и локалних путева, а наредне још 18. Тиме ће Ћуприја, уз још само неколико општина моћи да се похвали да је за наредних неколико деценија решила проблем локалних путева.