Нове е-услуге доступне грађанима

Грађани и грађанке Ћуприје од сада могу да користе нове електронске услуге које је општинска управа развила уз подршку Владе Швајцарске кроз програм Swiss PRO и у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Ћуприја је једна од 35 локалних самоуправа у Србији која је уз техничку подршку програма Сwисс ПРО унапредила квалитет услуга које пружају грађанима и привреди. Подршка локалним самоуправама има за циљ повећање транспарентности и ефикасности у обезбеђивању бржег и лакшег приступа услугама и правима грађана.

„Задовољство нам је што захваљујући подршци Владе Швајцарске, кроз програм Swiss PRO, наши суграђани добијају четири нове еУслуге које су доступне на порталу еУправа. Обезбеђивањем еУслуга, Ћуприја се сврстава међу управе које штеде време и новац својим грађанима, али им и пружају још једну могућност више да се укључе у њен рад и дају лични допринос да наша локална заједница још боље функционише“, истакао је Јовица Антић, председник општине Ћуприја.
Путем портала еУправа, становници Ћуприја од сада могу да поднесу захтев за накнаду зараде за породиљско одсуство или поднесу представке комуналној и инспекцији за заштиту животне средине. Пријава комуналног проблема је такође једна од нових еУслуга које су доступне становницима Ћуприје.

„Унапређењем ефикасности рада локалне самоуправе, грађанкама и грађанима Ћуприје је омогућено да брзо и лако, без чекања у редовима и додатних трошкова приступе јавним услугама које су у надлежности локалне самоуправе и остваре одређена права. Ћуприја је једна од првих општина чије су се нове четири еУслуге нашле на порталу еУправе“ – истакла је Маида Јусуфовић, службеница за добро управљање и родну равноправност програма Swiss PRO.

Кампања „Да кликнемо заједно“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).