ОБАВЕШТЕЊЕ о основним подстицајима у биљној производњи

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА ЋУПРИЈА
ОПШТИНСКА УПРАВА
Одељење за друштвене делатности, привреду
и локални економски развој
Група за привреду и пољопривреду
Бр: сл./2020-06
28.02.2020. год.
Ћ У П Р И Ј А, 13.октобар 7

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
о основним подстицајима у биљној производњи

Обавештавамо регистрована пољопривредна газдинства на територији општине Ћуприја, да на основу Правилника о начину остваривања права на основне подстицаје у биљној производњи, могу поднети захтев за остваривање тих подстицаја, у два примерка Министарству финансија и привреде – Управи за трезор од 01. марта до 30. априла 2020. год..
Захтев садржи: податке о подносиоцу, податке о култури која је засејана, односно засађена (шифра, назив и површина) и збиру површина под културама наведеним у захтеву, а које су пријављене у Регистар пољопривредних газдинстава; место и датум подношења захтева, потпис подносиоца захтева и печат (ако је подносилац захтева предузетник или правно лице).
Културе су све културе наведене у Шифарнику биљне производње и других намена земљишних парцела који је саставни део Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације, као и о условима за пасивни статус пољопривредног газдинства, осим природних ливада и пашњака у оквиру групе култура крмно биље.
Подстицај износи 5.200 дин/ха – 4.000 дин/ха директних подстицаја и 1.200 дин/ха регрес за дизел гориво(60 лит/ха се регресира са 20 дин/л).
За ближе информације обратити се Групи за привреду и пољопривреду Одељења за привреду, друштвене делатности и локални економски развој општине Ћуприја, канцеларија бр. 26 или на телефон 035/8150926.

Захтев