Одржана 10. седница Општинског већа

 

Предлог одлуке о  годишњег програму  уређења, заштите и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини отворио је 10. седницу Општинског већа. Програм је добио сагласност  ресорног министарства, а предлог одлуке потврдиће  одборници Скупштине општине. Ове године локална самоуправа ће, као и претходне три суфинансирати део трошкова за побољшање енергетске ефикасности породичних кућа и станова на територији општине. Први корак у том правцу је предлог одлуке да би након тога били расписани јавни конкурси за извођаче радова и домаћинства.

Наредна, трећа по реду тачка дневног реда односила се на јавни конкурс за суфинансирање програма удружења. Ове године из буџета је за ову намену издвојено 5 милиона динара, а на јавном конкурсу могу да учествују сва удружења регистрована на територији општине или удружења која сву делатност и програмске активности  остварују у Ћуприји.

Нацрт програма запошљавања за период до 2026 године после јавне расправе нашао се пред Општинским већем и добио подршку већника. Седница је завршена позитивним мишљењем на још један акциони план. Реч је о пројекту локалне самоуправе и швајцарске невладине организације „Хелветас„ чији је циљ активније учешће грађана у процесу одлучивања о коришћењу буџетских средстава. Седницу општинске владе закључио је извештај о раду жалбене комисије општине за претходну годину.