Одржана 11. седница Општинског већа

Седницу већа отворили су предлози одлука упућени Влади републике Србије  да се право својине за  три катастарске парцеле  пренесе на општину без накнаде. Реч је о две парцеле у катастарској општини Супска које су намењене за бунаре за водоснабдевање и завршетак парохијског дома у месној цркви. Трећа парцела је у Мијатовцу и такође је реч о првославној цркви у селу.

Информација о степену усклађености планских и реализованих докумената јавних предузећа чији је оснивач општина  спада у делокруг рада Општинског већа. На седници је анализирано пословање ЈКП“Равно 2014“ и ЈП“Зоохигијена“ у претходној години.

Наредне тачке дневног реда биле су посвећене годишњим плановима инспекцијских служби. Чланови већа једногласно су подржали планске активности грађевинске, комуналне, просветне и инспекције животне средине.Позитивно мишљење и подршку „Већа“ добио је и годишњи план рада локалне пореске администрације.

Комисија за оцену годишњих пројеката разматрала је пристигле пројекте медијских установа и Општинском већу предложила листу расподеле буџетских средства за област јавног информисања. Општинско веће је предлог потврдило и средства доделило информативним кућама: Поморавски гласник ДОО Ниш , Коперникус- Јагодина, ДАК- Ћуприја, Коперникус кабле -Ниш, РТМ-Ћуприја, РТ канал М- Параћин и Привредно друштво „Стара Чаршија“-Ћуприја.

Седница је завршена позитивним мишљењем на измене буџетских позиција Установе културе.