Одржана 27. седница Општинског већа

Ћуприја је гласовима чланова Општинског већа  добила Савет за безбедност општине. Реч је о радном телу Општинског већа чији је задатак да анализира укупну безбедност грађана и имовине на територији општине у свим њеним аспектима (стање криминала и девијантих понашања, јавни ред и мир, безбедност саобраћаја, стање животне средине и др.) и предложи конкретне мере. Савет ће имати стални састав од 14 чланова уз могућност да се по потреби прошири. Председник општине и начелник полицијске станице ће по функцији бити председник и заменик председника Савета за безбедност општине Ћуприја.

Уз ову, централну тачку 27. заседања Општинског већа, већници су позитивно оценили детаљан годишњи извештај Општинског штаба за ванредне ситуације. Извештај, разумљиво,  бележи све активности штаба од проглашења Ковид епидемије и својеврстан је хронолошки преглед „године ванредне ситуације“. Овогодишњи план штаба, посвећен превентивним задацима које налаже „Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању у ванредним ситуацијама“, чланови Већа су такође једногласно подржали.

Седницу општинске владе обележили су и разматрање финансијског извештаја за претходну годину ПУ „Дечија радост“, измене и допуне финанијског плана СРЦ Ада за ову годину и извештаја о раду Туристичке организације општине за 2020 годину. Сва ова питања, као и годишњи ликвидаоциони извештај ЈП „Дирекција за изградњу и уређење града“ и допуна одлуке о управљању гробљима и погребној делатности, једногласно су потврђени.