Општинско веће: Донет Правилник о спровођењу мера енергетске ефикасности на породичним кућама и становима

Постизање прихватљиве енергетске ефикасности на стамбеним објектима, једно је од кључних економских и еколошких опредељења Србије. У том смислу покренута је широка иницијатива, а локалне самоуправе обавезане да предвиде буџетска средства за ову намену. Ћуприја је за побољшање енергетске ефикасности на инвидуалним и заједничким стамбеним објектима определила пет милиона динара, а један од последњих корака у том правцу било је доношење „Правилника о спровођењу мера енергетске ефикасности на породичним кућама и становима у 2021 години“, који се данас нашао пред већницима. Правилник предвиђа да локална заједница за замену столарије (спољни прозори и врата) издвоји до 50 одсто укупне вредности инвестиције која мора да задовољи термичке стандарде. О захтевима за добијање бесповратних средстава локалне заједнице, одлучиваће стручна комисија коју ће именовати председник општине.

Општинско веће  у складу са законом има обавезу да  периодично разматра пословање предузећа чији је оснивач општина. Веће је оценило да је пословање ЈКП „Равно 2014“ и ЈП “Зоохигијена“ у 2021. години било у складу са позитивним прописима.

По прописима, односно у складу са „Уговором о додели средстава за директне инвестиције, пословало је и предузеће „Еурофибер ДОО Ћуприја“ па је  Општинско веће дало позитивно мишљење на досадашњи рад ове фирме.

Седницу су закључиле измене финансијских планова Туристичке организације, Техничке и Медицинске школе и Основне школе „13 октобар“.