Одржана 5. седница Скупштине општине Ћуприја по хитном поступку

Седницу Скупштине општине Ћуприја сазвану по хитном поступку отвориле су тачке о именовањима нових чланова општинског парламента и општинског већа. Уместо преминулог одборника Жељана Радовановића, коме су одборници на почетку седнице минутом ћутања одали пошту, изабрана је Милица Илић, са изборне листе Александар Вучић- за нашу децу. Такође, уместо Дејана Бркића који је поднео оставку на место члана општинског већа изабран је Зоран Ђурђевић. Након тога усвојен је предлог ребаланса буџета за 2021 годину који је утврдило Општинско веће. Ваља подсетити да је  буџет повећан за 13, 4 милиона динара, а та средства ће преко КЈП „Равно 2014“ бити усмерена за прикључење нове фабрике на водоводну мрежу.

Одлука о прибављању и располагању ствари у јавној својини општине регулише све својинске облике( непокретна и покретна својина права и сл) начине и поступке прибављања и отуђења ствари које су својина општине.

Спровођење мера енергетске ефикасности је један од националних приоритета и овом питању била је посвећена посебна пажња. Усвојена одлука предвиђа да локална самоуправа у овој и наредним годинама суфинансира индивидуалне радове на побољшању енергетске ефикасности кроз замену столарије, увођења енергетски прихвативих енергената и сл. И наредна тачка била је посвећена учешћу локалне самоуправе у побољшању економских услова њених грађана. Анексом уговора који ће важити до октобра 2024 године, а  који су потписали општина Ћуприја и локални превозници Еуро лин д.о.о и Боем транс д.о.о локална самоуправа суфинансира превоз појединим категоријама становништва.

Седницу скупштине по хитном поступку затворила је информација да су два јавна предузећа, чији је оснивач општина своје пословање у претходној години обављала у складу са прописима и  на самом крају скупштинска сагласност ЈКП „Равно 2014“.