Одржана 8. седница Општинског већа

 

Десет тачака дневног реда за осму седницу општинске владе. Започето је усвајањем завршног рачуна општине за прошлу годину, а настављено захтевима Правобранилаштва за одлукама о регулисању међусобних обавеза са институтом Михајло Пупин из Београда и ЕПС-ом. У првом случају реч је о услугама института за одржавање информационог система општине , а у другом о обавези општине за испоручену електричну енергију. Након тога два захтева ПВВ за сагласност на измену ценовника. За одржавање јавне хигијене у граду цене су повећане за 20 одсто, а за изношење смећа 12 процената, а више цене ће важити од 1.05.2024 године.

Централна тема осме седнице Општинског већа био је програм безб едности саобраћаја у Ћуприји за ову годину. Реч је о документу који доноси новине у финансирању, а о њему ће се после Општинског већа изјаснити и Републичка агенција за безбедност саобраћаја. За ову намену буџетом је предвиђено 6 милиона динара. Програм, који су већници прихватили ,предвиђа активности на едукацији учесника у саобраћају али и низ конкретних решења усмерених пре свега ка безбедности најугрожених учсника у саобраћају, а то су деца.Тако је програмом предвиђено постављање успоривача саобраћаја испред свих школа, али и семафорско регулисање раскрсница у близини школа.

Седница је завршена усвајањем извештаја о раду Установе културе и Општинског већа у претеклој години и мишљењем комисије о накнадама штете због уједа паса луталица.