СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ЦРЕВАРИЈАДУ

Јубиларна, 15-а по реду цреваријада може да почне. Ово су из Моравског парка, који ће за два дана окупити љубитеље јединственог гастрономског специјалитета,али и све оне који воле дружење и добар провод поручили Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја и Јелена Петровић, директорка  Туристичке организције Ћуприја.  У такмичарском делу педесетак екипа покушаће да се избори за титулу овогодишњег победника и вредне награде, а читаву манифестацију пратиће низ других,  организатори очекују, занимљивих такмичења. Тако ће се љубитељи пива, које је некако природан пратилац  цреваријаде, моћи да окушају у брзом испијању пива, а победника очекује награда у пиву у количини сопствене тежине.Разумљиво је и да ће уз овакву манифестацију иде  доста музике а шлаг на торти ће бити наступ естрадне звезде Милице Тодоровић.

Владимир Васиљевић је у обраћању новинарима нагласио да се ускоро навршава век од почетка занатске прераде црева у Ћуприји, која ће становницима града донети надимак, а самом граду туристичку и гастрономску манифестацију која надалеко превазилази локалне оквире. Јелена Петровић се на почетку свог обраћања захвалила спонзорима, пријатељима манифестације и пре свега локалној самоуправи, као генералном покровитељу  и истакла да интересовање за цреваријаду превазилази сва очекивања и да су сви туристички капацитети резервисани. Говорећи о самом програму директорка туристичке организације је истакла да је овогодишња манифестација обогаћена позоришном представом која ће у суботу увече, такође у Моравском парку бити увод у централни недељни догађај.

Званично отварање цреваријаде  је у недељу у  17 часова али ће већ од преподневних сати Моравски парк почети да се пуни да би већ тамо иза поднева прерастао у јединствену кухињу на отвореном.