У суботу и у понедељак, од 8 до 12 сати, „АстраЗенека“ без пријаве; ускоро вакцинација у селима

Грађани општине Ћуприја ће у суботу, 27. марта и у понедељак, 29. марта, на пункту у Дому здравља бити у могућности да приме прву дозу вакцине фирме „АстраЗенека“.

После састанка општинског и здравственог тима за имунизацију, одлучено је да грађани који на вакцинацију буду долазили сутра и у понедељак, у периоду од 8 до 12 сати, неће морати да буду пријављени преко портала еУправа.

Како се наводи у саопштењу које долази из Општинске управе општине Ћуприја, грађанима ће, да би примили прву дозу вакцине „АстраЗенека“, у предметна два дана бити неопходна само лична карта.

Важно је истаћи да је на данашњем састанку договорено да се и мештанима сеоских месних заједница поједностави вакцинација. Тако ће житељи села ћупријске општине од данас моћи да исказују интересовање за имунизацију једноставним позивом Општинског кол-центра на број 035/84 76 538.

Вакцинација ће у селима бити обављана у амбулантама месних заједница, а у које ће село прво да дођу тимови за имунизацију, зависиће од самог пријављивања. Наиме, чим се у неком насељу ћупријске општине буде сакупио неопходан број заинтересованих мештана, њихова имунизација биће одмах организована, понављамо, у подручној амбуланти.