У Ћуприји проглашена ванредна ситуација!

Због повећања броја заражених коронавирусом, у општини Ћуприја проглашена је ванредна ситуација, одлучено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације.

Према подацима Завода за јавно здравље “Поморавље”, у Ћуприји је закључно са 14. новембром регистровано 111 случајева инфекције, од 212 узоркованих и тестираних особа. Од последњег пресека, за један дан евидентирано је још 12 корона позитивних Ћупричана. Број преминулих од почетка месеца и даље је три.

У периоду од 1. до 14. новембра у целом Поморавском округу узорковано је и тестирано 1120 лица, од којих 568 има позитиван налаз, а од последица болести преминуле су 43 особе.

У Општој болници Ћуприја у овом тренутку попуњено је две трећине капацитета. Према речима др Ивана Милојевића, заменика директора ове установе, на болничком лечењу од ковида-19 налази се 68 пацијената. Највише их је из Свилајнца 26, њих 19 је из Ћуприје, а остатак чине пацијенти из Рековца, Деспотовца, Јагодине и Параћина. Др Милојевић наводи да је јуче у ковид амбуланти обављено 39 прегледа, а данас до 15 часова прегледано је још 20 лица.