75. уличне трке „Меморијал Александар Петровић“: Елзан Бибић, пети пут!

Атлетичар “Новог Пазара” Елзан Бибић сениорски је победник овогодишње 75. уличне трке „Меморијал Александар Петровић“. Бибић је у главној трци вечери на 3.000 метара победио испред Милоша Малешевића и Словенца Јана Кокаља, што је његов трећи узастопни и укупно пети тријумф на најстаријим уличним тркама у Европи.

Од представника домаћина, Омладинског атлетског клуба „Морава“ из Ћуприје, треба истаћи Алексу Милановића, који је освојио прво место у трци старијих јуниора, и Алексу Томића, коме је припало друго место у трци млађих јуниора.

Ове године, због пандемије изазване вирусом короне, било је мање трка и такмичара него иначе – око сто атлетичара у седам одржаних трка – а учесницима у корист нису ишле ни временске прилике: киша и хладно време умногоме су утицали да такмичари ове михољске вечери у Ћуприји не прикажу сав свој потенцијал.

Уличне трке у Ћуприји још једном су привукле велики број атлетских легенди, међу којима су били Вера Николић и Дане Корица, а гост Ћуприје био је и Слободан Бранковић, директор Српског атлетског савеза. Бранковић, иначе почасни Ћупричанин још од 2017. године, још једном је истакао, обраћајући се учесницима манифестације, да ће Ћуприја да добије затворену дворану, чиме ће бити заокружен атлетски комплекс „који су ћупријски атлетичари сањали још од времена професора Аце Петровића“.

Покровитељ овог спортског догађаја, који се одржава у оквиру прославе Дана општине, била је Општина Ћуприја, а одличан организатор Омладински атлетски клуб „Морава“, који је јуче за свој рад и званично добио плакету Српског атлетског савеза.