Гимназија Ћуприја

Школа основана пре 104 године, која је изнедрила многе познате личности, заједничким ангажовањем запослених и ученика, задњих година враћа углед који је деценијама имала.

Пролазност на факултетима већа од 90 %
Да нису у питању само празне приче, говори и чињеница да је овогодишња генерација матураната Гимназије у Ћуприји на пријемним испитима за факултете забележила изузетан успех. Наиме, више од 90 % матураната је уписало жељене факултете у првом уписном року као редовни студенти. Још треба напоменути да је међу ученицима који то нису остварили и један број оних који нису ни покушавали да се упишу на неки од факултета.
Сведочење ПР-а Правног факултета у Београду

Висока оцена Гимназије од стране Министарства
Екстерна контрола школе, спроведена од стране Министарства просвете, у априлу ове године, је рад школе оценила оценом 3 (на скали од 1 до 4) . Многе школе у окружењу су добиле мању оцену.
Посебно, безбедност ученика, атмосфера и клима које владају у школи, као и подршка ученицима у настави и ваннаставним активностима оцењени су највишом оценом, 4.
извештај о спољашњем вредновању квалитета рада школе

Kао једна од најзначајнијих установа у Ћуприји, Гимназија оваквим радом доприноси, како угледу, тако и развоју и светлијој будућности целе општине.

Контакт