Богат програм прославе Дана општине Ћуприја упркос корони

Обележавање Дана општине Ћуприја почиње у суботу, 10. октобра, отварањем изложбе слика „Континуитет у уметничком стваралаштву Милана Коњовића“, коју ће љубитељи ликовне уметности у галерији Музеја „Хореум Марги – Равно“ моћи да погледају до 26. октобра.

У недељу, 11. октобра, у парку код Прве месне заједнице, у 17 сати, заказана је промоција књиге „Знаменити Ћупричани до половине 20. века“.

Традиционалне 75. уличне трке „Меморијал Александра Аце Петровића“ биће одржане у понедељак, 12. октобра, са почетком у 16 часова и 30 минута. Старт и циљ трка и ове године биће у самом центру Ћуприје.

Свечана седница Скупштине општине Ћуприја биће одржана у Школи за основно музичко образовање „Душан Сковран“ у уторак, 13. октобра, са почетком у 12 сати. Пре тога, у 11 сати и 30 минута, на Споменик борцима палим у НОБ биће постављени венци и одате државне и војне почасти страдалим родољубима у Другом светском рату.

Обележавање Дана општине Ћуприја биће заокружено представом Јагоша Марковића „Сумрак богова“, коју ће глумци Београдског драмског позоришта у ШОМО „Душан Сковран“ да изведу у уторак, 13. октобра, са почетком у 20 часова.

Скрећемо пажњу грађанима да се, на догађајима на којима буду присуствовали, понашају одговорно, имајући у виду нестабилну епидемиолошку ситуацију.