Будући средњошколци у фокусу другог дана НОУ феста

Другог дана овогодишњег Регионалног сајма образовања НОУ фест, ученицима завршних разреда основних школа представиле су се средњошколске институције, укупно њих 24. Основци и њихови родитељи тако су били у прилици да се, преко брошура али и у директном контакту са представницима школа, подробније упуте у смерове које би кроз нешто више од три месеца могли да упишу.

Већ по правилу, велики број ученика распитивао се о томе које смерове и какве погодности по упису нуде и три ћупријске средње школе – Гимназија, Медицинска и Техничка школа. Велики број основаца исказао је интересовање за средњошколско образовање на неком од здравствених смерова, али и за изузетно популарно ај-ти одељење у Гимназији. Такође, све је веће интересовање и за дуално образовање, које је везано за Техничку школу, па можемо да закључимо да ће и овог јуна бити тражње за ћупријским средњим школама.

Што се тиче самог сајма, све похвале НОУ тиму за реализацију ове престижне манифестације, коју је у само два дана посетило око четири хиљаде посетилаца.