„Цреваријада“ је завршена – видимо се догодине!

Победник овогодишње “Цреваријаде” је екипа „АХ, АХ“ из Ћуприје, друго место освојио је јагодински „Слава смарти“, док је трећа била екипа „Нид“ из Тавника код Краљева, одлучио је стручни жири на чијем је челу овог пута био глумац и водитељ Срђан Ивановић.

Проглашењем победника у справљању специјалитета од цреваца, а затим и концертом Жељка Шашића, окончана је тринаеста гастрономско-туристичка манифестација „Цреваријада“, по свим параметрима једна од најуспешнијих досад.

Како је отварајући ову манифестацију јуче нагласио Јовица Антић, председник Општине Ћуприја, осим свима видљивог туристичко-гастрономског карактера, „Цреваријада“ је још једном успела да подсети и на један од старих заната, на познате мајсторе цреваре, који су својом сналажљивошћу, проницљивошћу и трудом у доброј мери одредили колективни идентитет Ћупричана.

И пре него што је у Моравском парку концерт одржао Жељко Шашић, потврђујући по ко зна који пут да се добар вокал сналази у свим музичким водама, овогодишња „Цреваријада“ била је проткана богатим културно-уметничким програмом, за коју су заслужне фолклорне групе из нашег краја, на челу са ћупријским КУД „Железничар“, али и одлична фолклорна друштва из Бугарске и Румуније, која су у манифестацију унеле дозу егзотике.

Додајмо да је организатор „Цреваријаде“ и ове године била Туристичка организација Ћуприје, а покровитељ – Општина Ћуприја.