Ћуприја ће и у 2021. да буде у ритму Европе

Ћуприја ће и у 2021. години да буде учесник манифестације „Србија у ритму Европе“, прелиминарно је договорено на данашњем састанку на коме су, између осталих, учествовали председник Општине Ћуприја Јовица Антић, заменик председника Владимир Васиљевић и први људи организације „Србија у ритму Европе“ – Игор Карадаревић и Давид Макевић.

Како је могло да се чује на састанку, Ћуприја ће наредне године да повећа број извођача у свом тиму за манифестацију „Србија у ритму Европе“, а такође је најављено да ће институције културе Ћуприје имати већу улогу у припремама за такмичење, чије би финале требало да се одржи највероватније у септембру наредне године.

На данашњем састанку изнет је и податак по коме је чак шеснаест амбасадора посетило Ћуприју управо захваљујући манифестацији „Србија у ритму Европе“.

Заменик председника Васиљевић изнео је и сугестију по којој би Ћуприја идуће године, због историјских веза, могла да представља Чешку Републику.

Иначе, обе стране исказале су задовољство досадашњом сарадњом, сложивши се како су, посебно у последњих неколико година, створена нераскидива пријатељства између Ћупричана и људи из организације највећег музичко-сценског такмичења за младе које се организује на овим просторима – манифестације „Србија у ритму Европе“.