Дан општине Ћуприја: Богат и квалитетан програм

Ћуприја овогодишњи 13. октобар – Дан општине обележава низом манифестација, а богат програм отвориће најмлађи Ћупричани већ у понедељак, 11. октобра, када ће на централном градском тргу у 10 сати бити постављена изложба радова предшколаца установе „Дечја радост“ под називом „Мом граду на дар – портрет Ћуприје“.

Такође у понедељак, али од 20 сати, у Музеју „Хореум Марги – Равно“ биће отворена изложба слика Боже Илића, чиме се наставља концепт Великани српске уметности 20. века, који је започет у ћупријском музеју још 2015. године. Највећег топличког сликара Божу Илића су, иначе, ликовни критичари још 1947. године прогласили водећим представником социјалистичког реализма, а његово дело обухвата монументалне фигуралне композиције, ентеријере, портрете, мртве природе и пејзаже.

Најстарија улична трка у Европи биће одржана у уторак, 12. октобра, са почетком у 16 сати и 30 минута, а атлетичарке и атлетичари ће се на 76. тркама улицама Ћуприје званично надметати на Меморијалу „Александар Петровић“.

Свечана седница поводом Дана општине заказана је за среду у 18 часова, док ће истог дана, у 11 сати, палим борцима у Народно-ослободилачкој борби на споменику у центру града бити одата државна и војна почаст.

Такође у среду, 13. октобра, Ћупричани и њихови гости биће у прилици да од 21 сат присуствују концерту култне српске и југословенске групе Партибрејкерс, која ће после прошломесечног ташмајданског концерта прву свирку одржати управо у Ћуприји.

Изузетно богат и квалитетан програм поводом Дана општине Ћуприја биће заокружен у четвртак, 14. октобра, када ће у сали Школе за музичко образовање „Душан Сковран“, са почетком у 20 часова, бити одиграна представа „Сокин и Босина“. Овоме додајмо да је комад „Сокин и Босина“ др Милице Константиновић, који редитељски потписује Југ Радивојевић, једна од представа са 150 и више извођења у београдском Звездара театру.