Дан Основне школе „Ђура Јакшић“

Најстарија школа у граду обележила је 131. годишњицу постојања. Школа која је несумњиво темељ образовања у Ћуприји, основана је указом Министартсва просвете 1889 године, да би се већ наредне ђаци уселили у нову школску зграду. Исту ову у коју и дан данас генерације почињу своје образовање.
Не постоји прецизна евиденција колико је хиљада ученика прошло кроз школске клупе и учиониоце ове школе али се неће много погрешити ако се претпостави да је, од кад у Ћуприји постоји организован систем школства, бар половина стекла основно образовање у школи која деценијама носи име великог српског песника.
Данас основна школа “Ђура Јакшић“ у матичној школи и подручним одељењима има 700 ученика. О њиховом образовању и сигурном боравку у школи брине 80 наставника и помоћних радника.
Дан школе обележен је изложбом фотографија „С Ђуром кроз векове“ на којој је представљен само део богате архивске и фото грађе дуге више од једног века, а прати је слоган „Чувар традиције нашег града – наша и ваша школа – ОШ „Ђура Јакшић“. Слоган који ову школу прати већ 131 годину.