ДАНАС ПОЧИЊЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

Поштовани ученици,

Данас је више од 800 хиљада ученика основних и средњих школа Србије одпочело нову школску годину. У тој великој армији младости и знања, налазите се и ви, основци и средњошколци ћупријских школа. Желим свима вама, у име локалне самоуправе, у име ваших родитеља и свих грађана Ћуприје, да вам читава школска година буде успешна, насмејана и радосна као и њен почетак.

Посебне честитке упућујем првацима. Ви сте данас започели један важан, озбиљан, али без сваке сумње – најлепши део живота.

Општина Ћуприја је, следећи развојну политику републичке владе, настојала да  родитељи почетак школске године сачекају са много мање школских проблема који прате сваки 1. септембар. Сви ученици основних школа остварили су право на бесповратна средства у узносу од 10 хиљада динара , а буџетом су увећана средства за стипендије ученика и студената.

Реконструисане су три градске школе, а ове године почиње реконструкција ОШ “13 Октобар“. И у наредном периоду ћемо улагати у ученички стандард и школску инфраструктуру јер је то један од приоритета локалне власти у Ћуприји.

 

 

Јовица Антић, председник Општине Ћуприја