Ерић: „Добре вести – имамо више опорављених него новозаражених!“

„Велики број грађана општине Ћуприја, који су на почетку избијања пандемије били заражени, опоравља се, и ми сада имамо више од 30 особа које су излечене или се убрзано опорављају – неке су код својих кућа а неке су на сајму. Тај број опорављених је у последње време већи него број новозаражених. Дошли смо до врха пандемије што се тиче општине Ћуприја. Надам се да ће у наредном периоду осетно да опада број оболелих. Тренутно имамо 164 особе са територије општине Ћуприја које су позитивне на COVID-19; у Параћину је 81. особа заражена; у Јагодини има 60 грађана са потврђеним позитивним налазом на корона вирус; у Свилајнцу има 10 а у Деспотовцу и Рековцу по три особе“, рекао је овог јутра за информативне програме телевизија Б92 и Прва ТВ Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја и командант Штаба за ванредне ситуације.

Ерић је констатовао да мере које посебно од 18. марта спроводи Ћуприја – на чијој је територији вирус од самог почеткла пандемије био врло активан –  сада дају опипљиве резултате у континуитету. Овог пута први човек ћупријске општине подвукао је још једну важну меру која се спроводи у претходних седам дана:

„Сви они новозаражени који имају лакшу слику, ако су медицински радници иду у Врњачку Бању, док се остали грађани са блажом сликом болести шаљу на сајам. Разлог је једноставан: да диверсификујемо све оболеле из Ћуприје. То смо радили у претходних седам дана и резултати се виде јер не дозвољавамо да оболели угрозе пре свих своје најближе тиме што би боравили код куће.“

Нинослав Ерић искористио је прилику и да захвали својим суграђанима на одговорности и схватању ситуације у каквој се, због COVID-19, налазе и Србија и Ћуприја.

„Након овог врха пандемије очекује нас и лепше време и мањи број оболелих, и ја бих да се захвалим свим нашим суграђанима зато што су стварно били одговорни и поштовали све мере – и струке, и мере Владе и нашег Штаба за ванредне ситуације – и зато сада као резултат имамо много бољу слику и боље прогнозе за наредни период.“

Честитајући грађанима општине Ћуприја, Поморавља и Србије ускршње празнике, председник Ерић позива на поштовање мера и у данима који су пред нама. Како је рекао, Ћупричанима жели да највећи хришћански празник дочекају у здрављу и љубави и да Ускрс свима нама буде то што он и представља – повратак у живот.