Ерић: „Надам се да су штабови у околним градовима урадили ствари које смо још на почетку ми урадили“

Говорећи данас за информативне програме телевизија „Пинк“ и „Хепи“, Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја и командант Штаба за ванредне ситуације, рекао је да се ситуација у централној поморавској локалној самоуправи стабилизовала, да су вести о епидемији са корона вирусом боље него претходних дана, али и изразио бојазан од новог таласа заразе који би могао да дође из суседних градова.

„Оно што ме плаши је да у Ћуприји ситуација може да ескалира, пре свега због околних градова. Тамо тренутно има мањи број заражених, али колико добијам информације од Завода за јавно здравље „Поморавље“, почиње да се повећава број заражених у Параћину и Јагодини, и надам се да су штабови у ове две суседне локалне самоуправе одрадили оне ствари које смо ми одмах предузели у овом нашем радикалном приступу.“

Ерић је истакао да је Инфективно одељење Опште болнице Ћуприја место где прво долазе заражени из целог Поморавског округа, а да су током викенда стручњаци Завода за јавно здравље „Поморавље“ едуковали медицинске сестре из здравствених институција, пре свега из домова здравља свих шест локалних самоуправа округа, како би што више узорака било прикупљено.

„Морам да нагласим да Завод за јавно здравље „Поморавље“ Ћуприја одлучује коме се ради анализа. Не може свако да буде узоркован. Свакако је повећан број тестова који се раде, али се налози за узимање узорака издају за оне оне који су били у контакту са зараженима и, наравно, узоркују се они који већ имају неке карактеристичне проблеме везане за корону“, рекао је Нинослав Ерић, додавши да ће дезинфиковање ћупријских улица и саобраћајница у Општој болници бити настављено „чим временске прилике то дозволе, за два-три дана“.