Фантастични Стефан Миленковић за крај!

Фантастични Стефан Миленковић, у пратњи новосадског камерног оркестра „Камерата Академика“, закључио је синоћ у сали школе „Душан Сковран“ овогодишњи Фестивал музичке изузетности „Раванелиус“.

Програмом који је ишао од Гершвина до Фредија Меркјурија и Квина, укључујући и Орфову непревазиђену оду животу – „Кармину Бурану“, за коју је маестро Миленковић нетом пре извођења изјавио да је „одувек желео да је свира али да је мислио како је то, у суштини, немогуће“, стављен је печат на овај тродневни музички спектакл.

Још једном се, иначе, показало да је Ћуприја, у музичком смислу, добрано превазишла оквире локалног, што је приметио и сам Стефан Миленковић, изразивши захвалност и задовољство због указане части да наступа у граду у коме се налази јединствена Школа за музичке таленте, а да је било среће са временским приликама – слажу се сви – „Раванелиус“ би ове године, без претеривања, понео и епитет магични.

Свакако за то заслуге иду и најбољим ћупријским талентима, који су свој концерт јуче придвече одржали у сали Школе за основно музичко образовање „Душан Сковран“. Овога пута, ученици Школе за музичке таленте извели су, између осталог, дела Паганинија, Голтермана и Сарасатеа, а Александра, Михајло, Лука, Жељко, Вељко, Елвис, Маша, Драгош, Милан, Кристина и Урош, залог су да ће „Раванелиус“ имати огроман потенцијал и у нешто даљој будућности. Од њих се, наиме, очекује да у перспективи, као етаблирани гудачи, учествују на овом фестивалу музичке изузетности или да, као што то сада чини Драган Ђорђевић, преузму неке од улога у организацији будућих „Раванелиуса“.

У дану после, додајмо и да све честитке за реализацију овогодишњег Фестивала музичке изузетности „Раванелиус“ иду званичним организаторима: Школи за музичке таленте и Установи културе „Ћуприја“.