Исаково: Улица Алексе Петровића пресвучена асфалтом

У Исакову је асфалтом данас пресвучен коловоз Улице Алексе Петровића у дужини нешто мањој од 700 метара. Путни правац који води ка сеоском гробљу асфалтиран је на захтев мештана, а поред ове, према најавама председника Радног тела МЗ Исаково Франка Трујића, у истој дужини биће асфалтирана и Улица др Димитрија Дулкановића.

„У мештанима Исакова пронашли смо добре партнере, како у онима који живе овде, тако и у онима који се налазе на привременом раду у иностранству. Они су врло активни на сеским зборовима где указују на приоритете своје месне заједнице, а посебно ме радује што на тим скуповима има много жена. Протеклих година санирали смо готово све неасфалтиране путеве у селу, а оно што је преостало, завршићемо током овог лета“, рекао је за Телевизију „Поморавље“ Бранко Милојевић, помоћник председника Општине Ћуприја.

Исаково има разуђену и велику мрежу путева, јер попут Бигренице територијално заузима велику површину, констатовао је Милојевић откривши потом како је план локалне самоуправе да сва села повеже општинским путевима, и да паралелно са обезбеђењем путне инфраструктуре, буде унапређен културни и друштвени живот у ћупријским сеоским насељима.

С тим у вези ваља поменути да су, након сређивања фасаде и партерног дела, у току радови на реконструкцији спрата Дома културе, на коме је већ замењена комплетна столарија, а ускоро ће бити, како је данас могло да се чује, санирано и степениште.