Јадранка Ђорђевић: „Трећом дозом вакцинисано 5 214 грађана“

Од почетка имунизације до данас у подне, на вакциналним пунктовима у општини Ћуприја – као једна од прве две дозе – дато је укупно 23 998 вакцина, док је трећом дозом вакцинисано 5 214 грађана, рекла је Јадранка Ђорђевић, координаторка за вакцинисање у Општини Ћуприја.

Због све већег интересовања грађана за имунизацију против CoViD-19, вакцинални пункт у ћупријском Дому здравља, осим радним данима, већ неко време ради и суботом од 8 до 14 часова.

Грађанима су сада на располагању и вакцине Модерне, уз Фајзер-Бионтек, Синофарм и Спутњик Ве, а координаторка Ђорђевић подвлачи да екипе Дома здравља уторком и четвртком обилазе и вакцинишу непокретнa лица која су изразила жељу да се имунизују.

Фокус је сада и на младима, поготово после налета делта соја, који није заобишао ни најмлађу популацију, па је тако среда на вакциналном пункту ћупријског Дома здравља посебно посвећена младима.

Наиме, деца од 12 до 18 година старости сваке среде од 11 до 13 сати могу да се вакцинишу у ћупријском Дому здравља, где заинтересоване младе чека и педијатар, а за све ближе информације у вези са имунизацијом и заказивањем, младима и њиховим родитељима на располагању је Школски диспанзер.