Kоста Косовац, млади песник из Београда добитник „Матићевог шала“

 

Концертом вокалног ансамбла „Констатнин“ из Ниша завршени су јубиларни, 40-и „Матићеви дани“. Један од најбољих вокалних ансамбала на овим просторима представио се публици сјајним аранжманима популарних музичких наслова. Речју, изузетан концерт који је заслуживао много већу посећеност.

Пре тога, на истом месту, у сали ШОМО“ Душан Сковран“  додела „Матићевог шала“, најважнији догађај у , ове године, садржајно богатој манифестацији „Матићеви дани“ . Стручни жири у саставу Гојко Божовић,председник, Љиљана Ђорђевић и Зоран Богнар донели су одлуку да овогодишњу награду „Матићев шал“ понесе Коста Косовац из Београда за збирку песама „Џемпери  за камење“. Престижна песничка награда додељује се сваке године песнику до 27 година старости за прву збирку поезије издату између две манифестације „ Матићеви дани“.

Захваљујући се на признању Косовац је себе представио као „ можда будућег правника али пре свега песника“. Велика је част добити признање које носи име Душана Матића, истакао је млади песник, али не и подстицај, јер за песника подстицај мора бити у самој поезији.

Уручење награде „Матићев шал“ увеличали су претходни лауреати, сада већ афирмисани  српски песници, а све то музички обојио квартет Школе за музичке таленте.