КЉУЧЕВИ ГРАДА КИНЕСКОМ ПРИВРЕДНИКУ

Свечана седница Скупштине општине Ћуприја посвећена Дану општине, започела је државном химном и обраћањем Бранимира Тазића, председника Скупштине општине Ћуприја. Честитајући грађанима Ћуприје празник и поздрављајући госте Тазић је истакао да се од 2013. године, када је општинска организација Српске напредне странке преузела локалну власт слика Ћуприје почела да мења. Захваљујући одборницима Скупштине општине који су подржали све капиталне пројекте попут „нове индустријске зоне“, пројеката за изградњу новог моста, реконструкцију водоводне и канализационе мреже у граду и селима Ћуприја из дана у дан мења свој изглед, нагласио је Тазић.
Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја је у свом излагању посебно потенцирао значај нове индустријске зоне која је у документима Владе Републике Србије означена као најатрактивнија индустријска локација у земљи опредељена за стратешке инвестиције. Она ће, подвукао је Председник општине Ћуприја отворити ново поглавље у развоју града. Нинослав Ерић је истакао и оправданост опредељења да се кинеским инвеститорима „отворе врата“ за улагања. Тренутно је стотинак радника запослено у кинеским фирмама, а већ у наредним месецима тај број ће се дуплирати, закључио је Нинослав Ерић.
Након излагања два челна човека локалне самоуправе објављена су имена добитника октобарских признања. Највише признање, кључеве града добио је Куан Си Хе директор фирме „Джон Ћиао Ненгјуан Кђи“ која је Ћуприју изабрала за почетно место ширења своје производње. Реч је о фирми која се бави прерадом пластичних гранулата и која ће у наредним данима запослити првих 50 од 150 планираних радника.
Октобарска плакета је посмртно додељена докторки Мирјани Милетић, дугогодишњем директору Дома здравља у Ћуприји.
Новчаним наградама од по 20 хиљада динара награђени су стрелци противградне одбране са територије општине, а ученици генерације ћупријских основних и средњих школа лаптоповима.