КЗШ: Изузетно интересовање за „Цреваријаду“

„Очекујемо оно што смо због пандемије пропустили уназад две године – велики број екипа, лепо дружење, лепу забаву, добар укус и уживање уз Жељка Шашића. Желим да кажем лично, а и испред локалне самоуправе, да ми је драго што смо опет на оном старом путу и радујем се као да манифестацију организујемо први пут а не тринаести, и уверен сам да ће и поред симболике коју овај број носи, овогодишња „Цреваријада“ да буде изузетно успешна“, изјавио је на данашњој конференцији за медије уприличеној поводом овогодишње „Цреваријаде“ Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја, који је позвао Ћупричане и уопште, како се изразио, људе добре воље из свих крајева, да у недељу, 31. јула, дођу на манифестацију и учине је бољом од свих претходних.

Изузетно интересовање влада за предстојећу „Цреваријаду“, која ће бити одржана у недељу, 31. јула, званично са почетком у 17 сати. Већ је пријављено 40 такмичарских екипа, истакла је директорка Туристичке организације Ћуприја Јелена Петровић обраћајући се новинарима, а онда обавестила капитене екипа да ће сутра, од 10 до 12 сати, у ресторану Гурман „Ћака“ моћи да подигну по пет килопграма цреваца, колико по пропозицијама такмичења и следује сваком од пријављених тимова. Што се тиче такмичарског дела, организатори су још једном упутили молбу такмичарима да се придржавају пропозиција које су добили уз пријаву.

„Програм почиње у 17 часова, а у културно-забавном делу програма наступиће наша културно-уметничка друштва – ћупријски „Железничар“, крушарска „Младост“, али и фолклорне групе из Руминије и Бугарске, којима желимо посебну добродошлицу. Након проглашења победника, после 21 сат, очекује нас концерт естрадног уметника Жељка Шашића, што је посебна позивница за све љубитеље добре забаве“, рекла је директорка Петровић, додавши како ова манифестација има за циљ и очување традиције, па ће тако један део недељног програма бити намењен и најмлађим посетиоцима „Цреваријаде“.

Додајмо и то да је организатор „Цреваријаде“ Туристичка организација Ћуприја, док је генерални покровитељ Општина Ћуприја.