Лепа улица лепог имена: Завршени радови у пешакој зони поред Гимназије

„Могу да обавестим грађане општине Ћуприја да су радови у Улици Рада Симоновића, односно будућој Улици Драгослава Михаиловића приведени крају. Извођач је посао урадио добро, вредност радова ће вероватно да буде 15 одсто мања него што је планирано и данас смо имали техничко пуштање у рад фонтане. У наредних неколико дана ћемо видети како то функционише. Биће ту сигурно неких дотеривања – пре свега висине млаза и тих водених игара, а што се осталих ствари тиче, ту имамо петнаест лепих садница, има травнатих површина, додато је цвеће, најмодернија расвета. Све у збиру, изузетно сам задовољан обављеним послом“, изјавио је вечерас Дејан Ристић, директор ЈКП „Равно 2014“, који је са замеником председника Општине Ћуприја Владимиром Васиљевићем обишао управо завршене радове у пешачкој зони поред ћупријске Гимназије.

Ристић и Васиљевић су искористили присуство новинара да замоле грађане да чувају мобилијар постављен у улици која ће да понесе име академика Драгослава Михаиловића и обзнанили како би ускоро требало да буде уређен и Трг сећања на НАТО агресију, чије су сређивање зауставили нерешени имовинско-правни односи, проблем настао још крајем прошлог века.

Такође, вечерас је могло да се чује да се наставља са визијом нове Ћуприје, која подразумева измештање саобраћаја из центра града, за шта је потребно да централни град средњег Поморавља добије нови друмски мост на Морави, на чему се, да подсетимо, увелико ради.

Иначе, званична општина ће учинити све да објекат некадашњег биоскопа макар буде саниран, што, истиче Ристић, није у надлежности Општинске управе, јер је зграда Занатског дома већ неко време приватна својина.

Цена радова вероватно испод уговорене

Уговором са извођачем радова, параћинском Путотехном, ЈКП „Равно 2014“, као наручилац, требало би да за извршене радове плати 31.913.913.24 динара, заједно са ПДВ. Како је и у својој изјави вечерас експлицитно рекао, директор Ристић очекује да цена радова на пешачкој зони поред Гимназије кошта око 15 одсто мање од уговорене вредности.

Занимљиво је поменути како је пројектована цена износила више од 46 милиона динара, па је јасно да је и на овом послу направљена значајна уштеда у буџету.