Милојевић: Направићемо листу кредибилних консалтинг агенција

Општина Ћуприја направиће листу кредибилних агенција за консалтинг које би ћупријским пољопривредницима могле да пруже стручну помоћ при писању бизнис планова и прикупљању документације потребне у процесу конкурисања за суфинансирајућа средства из ИПАРД и националних програма, рекао је данас помоћник председника Општине Ћуприја Бранко Милојевић на саветодавном тренингу за пољопривреднике, који је у просторијама Општинске управе одржао Драгован Зечевић из Агенције за финансијски консалтинг и пројектно финансирање Центро консалтинг.

Милојевић је истакао да запослени у Оштинској управи не могу сваком од пољопривредника да се посвете и помогну у припреми пројектно-техничке документације јер имају све више обавеза код поверених послова које Република Србија делегира локалним самоуправама. Тако је и настала ова идеја да се направи листа кредибилних агенција и да се на тај начин помогне пољопривредницима у избору најбоље консалтинг куће.

„Република Србија такође саветује велике пољопривредне произвођаче које су то консултанске куће које могу да им на прави начин помогну у пословима везаним за ИПАРД фондове. Одлучили смо да и ми направимо списак кредибилних агенција, које успешно и поштено раде свој посао, а ви ћете сами да изаберете са којом од њих ћете да сарађујете. Наравно, ми ћемо све време да пратимо процесе, јер не желимо да било ко од наших пољопривредника буде оштећен у овом послу“, подвукао је Бранко Милојевић.

Иначе, на данашњем саветодавном скупу било је речи и о конкретним ИПАРД програмима, попут актуелног конкурса за куповину трактора.