На помолу решење још једног наслеђеног проблема

“Још један наслеђени проблем који покушавамо да решимо – стара зграда Електродистрибуције у Ћуприји”, објава је посланика и председника Скупштине општине Ћуприја Нинослава Ерића, која је на друштвеним мрежама изазвала велико интересовање.

О чему се, заправо, ради? Наиме, потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић одржала је у петак састанак у Палати „Србија“ са градоначелницима и председницима општина, који на територији својих локалних самоуправа имају дворце, виле и летњиковце, у циљу очувања културне баштине.

Том приликом, како је истакао Ерић, „министарка културе и информисања Маја Гојковић обећала је решавање овог проблема (стара зграда ЕЛДИС-а у Улици Јована Курсуле, прим. аутора) и ускоро долази у Ћуприју“.

“Ћуприја је најстарији град у Поморављу, тако да ћемо уз Министарство културе радити на промоцији културног и туристичког потенцијала града са највећим историјским наслеђем у Поморављу”, подвукао је народни посланик и председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Иначе, на састанку у Палати „Србија“, осим челника Ћуприје, присуствовали су и представници Сомбора, Српске Црње, Бечеја, Новог Бечеја, Врбаса, Темерина, Сечња, Бачке Паланке, Беочина, Футога, Вршца, Бање Ковиљаче, Аранђеловца и Врњачке Бање.