НА ВИДОВДАН КЊИГЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА

На велики српски празник манастир Раваница је подно својих зидина окупио најбоље ученике ћупријских основних и средњих школа. Носиоци Вукових диплома, добитници престижних награда и победници републичких такмичења, ове школске године су с правом понели епитете најбољих. Сада већ традиционално уручење књига најбољим основцима и средњошколцима, у оквиру Видовданских свечаности, последњих година за место дешавања има предворје српске светиње.

У име локалне самоуправе најбољим ученицима ћупријских школа председник општине Јовица Антић се уз честитке захвалио што су преданим радом у претходним годинама на најбољи начин представљали и своје школе и свој град. Истичући лично задовољство што велики српски празник дели са најбољим ученицима, Антић је истакао:

„Образовањем и стицањем нових знања човек стиче самопоуздање. Оно помаже да се науче нове вредности. Образовање ће вам помоћи да искористите све своје потенцијале, а ми ћемо се трудити да вам обезбедимо боље услове за рад. Онда када завршите школовање, да нам се вратите у нашу Ћуприју и да је изграђујете исто онако као што сте градили себе“.

Осамдесет најбољих ученика свих ћупријских школа има и своје најбоље. То су ученици генерације, а они су именом и презименом: Милица Ђурђевић – Гимназија, Николија Раковић – Медицинска школа, Александар Андрејевић – Техничка школа, Лена Антић – ШОМО“Душан Сковран, Надежда Ђорђевић – Школа за музичке таленте, Ивона Ђорђевић – ОШ „13 октобар, Стефан Дишић – ОШ „Вук Караџић“ и Ања Стојадиновић – ОШ“Ђура Јакшић“.