Нема више туцаника – у Кованици асфалтиране две улице

Реализујући Уговор о асфалтирању сеоских саобраћајница у општини Ћуприја за 2020. годину, путари су данас у Кованици излили асфалт у две улице: Кнеза Лазара и Видовданској. Због конфигурације терена, ове саобраћајнице до сада су биле искључиво посипане туцаником.

”Кованичани сада могу да се похвале да су мештани села у коме су скоро све улице пресвучене асфалтом. У претходном периоду у овом селу, у дужини од километар, очишћено је корито реке, тако да мештани сада више немају бојазни од бујичних вода”, изјавио је за Телевизију „Поморавље“, током обиласка терена, председник Скупштине општине Ћуприја Бранимир Тазић.

Изведеним радовима задовољан је и председник Радног тела МЗ Кованица Мирко Живковић, који каже да су ове улице на асфалтирање чекале више деценија и да их је тренутна локална власт, без већег чекања, уврстила у овогодишњи програм асфалтирања сеоских саобраћајница.

Како је сезона радова на путној инфраструктури у општини тек на половини, механиација ће и наредне седмице бити распоређена у селима ћупријске општине. Путари ће, према најави председника Општине Ћуприја Нинослава Ерића, прво да дођу у Вирине, а онда иду у Паљане, Батинац, Исаково, Бигреницу, где ће бити санирано и клизиште на изласку из села, а онда се механизација још једном сели у Остриковац и Крушар.