Нинослав Ерић: – Неопходно је појачати привредну активност између Казахстана и Србије; Казахстану представљени потенцијали Ћуприје

Чланови Посланичке групе пријатељства са Казахстаном састали су се данас у Народној скупштини са амбасадором Казахстана у Србији Њ.Е Мадијем Атамкуловим и том приликом су заједнички оценили да су односи између две земље пријатељски и без отворених питања, као и да постоји простор да се унапреди сарадња у многим областима.

Председник Скупштине општине Ћуприја и члан Посланичке групе пријатељства са Казахстаном Нинослав Ерић оценио је у разговору са амбасадором Казахстана Мадијем Атамкуловим да је неопходно појачати економску и привредну активност између две земље.

Овом приликом, представљени су потенцијали Ћуприје, са фокусом на највећу индустријску зону у Србији. На састанку је истакнута могућност ближег повезивања и унапређења сарадње градова Казахстана са Ћупријом, Крушевцем и осталим градовима Србије.

Амбасадор Казахстана Мадиј Атамкулов је истакао да ће Казахстан наставити да пружа пуну подршку Србији по питању Косова и Метохије и додао да је Србија важна балканска земља и партнер Казахстана.