Новембар у Школи за музичке таленте и у знаку грађевинских радова

Иако смо добрано загазили у новембар, у Ћуприји су још увек активна градилишта која спадају у такозвану нискоградњу. Најрепрезентативнији примери су пешачка зона са тргом и фонтаном поред Гимназије и тротоар са паркингом у Улици Стевана Сремца, у зони код Школе за музичке таленте. Иначе, заједнички именитељ за ова два грађевинска подухвата је чињеница да их финансира локална самоуправа.

Како је у неколико наврата говорено о улици која треба да понесе име академика Драгослава Михаиловића, овог пута пажњу посвећујемо послу који се ових дана обавља испред Школе за музичке таленте, где су у току припремни радови неопходни за градњу пешачке стазе и паркинга на укупној површини од око 500 квадрата. Екипе ЈКП „Равно 2014“ и данас су биле на градилишту, па ће, пошто ћупријски комуналци заврше припремне радове, у посао да буде уведен и извођач – предузеће “Путотехна” из Параћина. Тако ће Школа за музичке таленте, после више од 30 година чекања, да добије оно што објекат образовне институција од посебног националног значаја мора да има: тротоар и улични паркинг простор.

Подсетимо, у Школи за музичке таленте овог новембра је замењена преостала старија столарија – у холу главног дела зграде, делу просторија администрације и у наставничкој канцеларији. Како је за Телевизију „Поморавље“ пре неколико дана изјавила директорка школе Данијела Јовић, вредност те инвестиције износила је 1,8 милиона динара, а средства је обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Упоредо са заменом столарије, истичу у школи, радило се и на естетском и функционалном уређењу хола, а не тако давно реновирани су и сви тоалети у школи.