Ново руководство Пословног савета општине

Пословни савет општине Ћуприја је на последњој, предновогодишњој седници добио ново руководство – председника и заменика председника. То су Дејан Радивојевић, в.д. директора Фабрике кекса „Раваница“ и Миодраг Перовић, директор фабрике Standard Furniture Serbia doo. Избору новог руководства претходио је пријем представника „Фека аутомотив“ и СМП „Аутомотив“ у стални састав Пословног савета.

Дискусију о  сарадњи локалне самоуправе и привреде отворио је Јовица Антић, председник Општине Ћуприја, представивши члановима савета нови буџет општине. Објашњавајући  планиране буџетске расходе, Антић је нагласио  да је буџет, разумљиво, окренут најважнијим инфраструктурним пројектима заједнице, као што је водоснабдевање, али и да се у пројектовању буџета водило рачуна и о интересима привредних субјеката. Тако ће „стара индустријска зона“ добити нову трафо станицу, вредну 150 хиљада  евра, која ће много значити потенцијалним инвеститорима у том делу града. Наредне године биће регулисане и  саобраћајнице ка неким привредним субјектима, рекао је Антић, нагласивши да се, понекад, обострано добре жеље и привредника и локалне самоуправе сударају са бирократским и административним препрекама, које одлажу решавање и, некад, једноставних проблема.

Владимир Васиљевић, заменик председника, истакао је да ће руководство општине увек бити добар сервис привредницима, без обзира да ли се ради о организовању и одласцима на сајмове, помоћ при запошљавању или учешћима на конкурсима за средства која афирмишу привредни развој.

У дискусији након тога чули су се предлози и размењена мишљења о низу питања, чије би решавање, по мишљењу привредника, свима олакшало пословање. Закључено је да се седнице Пословног савета од наредне године заказују бар квартално и да се на њима расправља о конкретним проблемима привредних субјеката општине.