Обезбеђена бесповратна средства за манифестацију „Михољски сусрети села“

Министарство за бригу о селу Владе Републике Србије и Општина Ћуприја данас потписују уговор о додели бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села“. Према слову уговора, ова манифестација у општини Ћуприја биће одржана до краја ове године.

Предвиђено је да активности становништва села на „Михољским сусретима села“ буду из области драмских уметности, књижевности, литерарних вештина, одржавања спортских такмичења, промовисања очувања и унапређења старих заната, израде уметнина и предмета домаће радиности.

Како је раније истакао председник Јовица Антић, који данас испред локалне самоуправе у Београду потписује уговор, Општина Ћуприја је конкурисала за предметна средства јер и на овај начин хоће да помогне селу и друштвеном животу у сеоским месним заједницама.

За Програм доделе бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села“ у републичком буџету опредељено је 43 милиона динара, а по једној пријави може се добити највише 500.000 динара.