Од епидемиолошке ситуације зависи када ће атлетски стадион званично да буде отворен

Атлетски стадион у Ћуприји за национална и светска такмичења биће свечано отворен у мају, ако то дозволи епидемиолошка ситуација, потврдио је недавно ТАНЈУГ-у председник Спортског савеза Ћуприје и српска атлетска легенда Драган Здравковић.

На стази још од прошле године тренирају атлетичари ОАК „Морава“, а на фудбалском терену, у склопу комплекса, утакмице већ игра ћупријска „Морава“.

Подсетимо, радове на овом спортском објекту извела је фирма „Баувезен“ из Лазаревца. Стадион сада има осам трака на полиуретанској стази, подлози за све временске услове, изграђеној од специјалног црвеног полиуретана на асфалту отпорном на хабање, температурне осцилације, спринтерице и УВ зрачења. На јужној трибини постављено је 2.000 столица у црвеној боји, прошараних плавима са натписом – Ћуприја.

Стадион је тек део будућег атлетског комплекса са двораном, чији почетак изградње такође зависи од епидемиолошке ситуације, и уколико не дође до промене календара такмичења, овај спортски комплекс ће да буде база за припреме светских атлетичара 2022. године, за када је у Србији предвиђено одржавање Светског првенства у атлетици.