ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВРТИЋА „ШЕЋЕРКО“

Министарство за јавна улагања и Општина Ћуприја потписали су уговор о реконструкцији  и санацији вртића „Шећерко“, тешко оштећеног у јунским поплавама. Уговор су, у име министарства, потписали министар Марко Благојевић и Јовица Антић, председник Oпштине Ћуприја, а средства за реконструкцију обезбеђена су Уредбом Владе РС о државном програму обнове објеката јавне намене оштећених услед дејства поплава у мају и јуну 2023. године.

Ваља подсетити да су непосредно након поплава представници владе и ресорних министарстава обишли сва угрожена подручја, како би програм обнове што пре почео. Ћуприју је првог дана јула посетила министарка Јелена Беговић и најавила санацију оштећеног вртића.

За  комплетну реконструкцију и санацију вртића „Шећерко“, Министарство за јавна улагања определило је 62 милиона динара, онолико колико је пројектом и било предвиђено.

Општина ће у складу са уговором спровести поступак јавне набавке за избор извођача радова, формирати стручни тим који ће пратити и контролисати извођење радова на објекту и вршити стручни надзор.