ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На 24. седници Општинског већа „зелено светло“ добио је План рада народне кухиње, према коме ће за 500 социјално најугроженијих грађана општине Ћуприја и у текућој години да буде обезбеђен по један кувани оброк дневно.

Такође, већници су данас предложили Скупштини општине Ћуприја да се са конзорцијумом који предводи параћински „Еуро лин“ потпише нови анекс уговора, којим би социјалне категорије и даље имале право на субвенционисани превоз на територији општине Ћуприја.

На предлог Јовице Антића, председника Општине Ћуприја, чланови Општинског већа су на функцију општинског правобраниоца поставили Данијелу Живковић, дипломирану правницу из Сења, која је до сада радила у Републичком геодетском заводу, у Служби за катастар непокретности Ћуприја.

Већници су се данас позитивно изјаснили и у вези са Предлогом програма коришћења средстава за заштиту животне средине општине Ћуприја за 2021, као и у вези са изменама Финансијског плана Основне школе „Вук Караџић“ за ову годину, а чланови Општинског већа усвојили су и Извештај Спортског савеза Ћуприје о остваривању циљева и ефеката одобрених програма у години за нама.

Рецимо и то да ће Општина Ћуприја на коришћење без финансијске накнаде ускоро да добије објекат у коме се сада налази Служба за катастар непокретности Ћуприја, где би било смештено Одељење локалне пореске администрације. Интерес је и Републичког геодетског завода да се пресели у Карађорђеву улицу, где ће да добије преко потребан већи простор, јер је, организационим променама у РГЗ, Ћуприја добила статус седишта Службе катастра за подручје три општине: Параћин, Деспотовац и Ћуприју.