Одржана 31. седница Општинског већа

Одлуком о оглашавању, што је била прва тачка дневног реда, регулисана су правила  и оглашавање је усклађено са актуелним Законом о оглашавању. Одлука  дефинише шта је оглашавање на јавним површинама и прецизно одређује поступак оглашавања на територији општине. Средства за оглашавање су огласни пано или билборд, дисплеј, светлеће ознаке или огласни пано и рекламни плакат, а могу их постављати само правна лица или предузетници за промоцију својих роба и услуга.

Локални акциони план за унапређење положаја избеглих и расељених лица на територији општине је значајан докуменат који треба да помогне да се се поправи материјални и социјални положај људи који су своје привремено или трајно боравиште нашли у Ћуприји. Реч је о више десетина избеглих и расељених, а за протекле две деценије било их је готово хиљаду, који су, не својом вољом, напустили своје домове. Локални акциони план који је урађен за период до 2026 године, усклађен је са плановима републичке Владе и предвиђа конкретна решења за интеграцију избеглих и расељених, односно решавања њихових егзистенцијалних проблема, а на првом месту то су стамбена питања. Ваља подсетити да је у претходном периоду Општина Ћуприја субвенционирала куповину кућа и помогла да укупно шеснаест породица добије кров над главом.

Извештај Црвеног крста о раду народне кухиње био је последња тачка дневног реда 31. седнице општинске владе. За дванаест месеци прошле године за 500 корисника народне кухиње припремљено је и подељено више од 130 хиљада оброка и за то утрошено преко 3 милиона динара стоји у извештају. Општинска организација Црвеног крста наставила је и ове године да бесплатним оброцима помаже социјално најугроженијим породицама.